Elisabeth Wijnties

Mindfulness trainer

De training

stenen2smallDe Mindfulness training strekt zich uit over acht weken met een aparte stilte sessie. De training bestaat al enige jaren en wordt (internationaal) nog steeds in de oorspronkelijke vorm en opbouw gegeven zoals door de grondlegger, Jon Kabat-Zinn, is ontwikkeld.

Deze achtweekse training is ervaringsleren: leren door te doen.
Het doen bestaat uit lichaamsverkennende oefeningen aan de hand van eenvoudige yoga strechings en meditatieve oefeningen.  Daarnaast is het de bedoeling dat iedere deelnemer thuis verder oefent gedurende de week die tussen de sessies ligt.  Voor de thuisbeoefening moet rekening gehouden worden met een tijdsbeslag van minimaal 30 tot 45 minuten per dag. Hiertoe krijgen de deelnemers soundtracks mee en een werkboek om de thuisbeoefening te ondersteunen.

De oefeningen die tijdens de sessies worden gedaan, worden nabesproken. Het nabespreken levert inzicht op over hoe het op dat moment met je gaat en welke grenzen of obstakels je bent tegengekomen.

De training wordt gegeven op yogamatjes en yogakussentjes. Advies is om gemakkelijk zittende kleding te dragen en eventueel een extra laagje (dekentje of vest o.i.d.) mee te nemen.

Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek is bedoeld om met elkaar kennis te maken en samen na te gaan of de training voor jou op dat moment past in je leven. In de hectiek van een aanstaande verhuizing kan het bijvoorbeeld beter zijn om deelname uit te stellen tot een ander moment omdat de thuisbeoefening tijd en ruimte vraagt.

Interesse voor een workshop, training: individueel, in een kleine groep of in-company? Reageer via  06-40073715 of mail via het contactformulier voor nadere informatie. Eveneens over terugkomdagen en/of eerstvolgende training in Oosterhout  (NB).

Copyright 2016 - 2019 Elisabeth Wijnties